بررسی رابطه تاب¬آوری و حمایت اجتماعی ادراک شده با رضایت از زندگی زنان سالمند عضو مرکز نگهداری روزانه سالمندان شهر لاهیجان
محل انتشار : کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
سال انتشار : 1402
نوع سند : مقاله کنفرانسی
زبان : -
مشاهده : 36
چکیده مقاله
حمایت اجتماعی و به خصوص حمایت خانواده از جمله مهمترین متغیرهای روانشناختی بین سالمندان است، همچنین تاب آوری به عنوان یکی از زیرطبقات رویکرد روانشناسی مثبتگرا، نقش مهمی در مقابله با تنیدگی ها و تهدیدهای زندگی و آثار نامطلوب آن دارد. این پژوهش به بررسی رابطه تاب آوری و حمایت اجتماعی ادراک شده با رضایت از زندگی زنان سالمند عضو مرکز نگهداری روزانه سالمندان شهر لاهیجان پرداخته است. این پژوهش با توجه به هدف از نوع کاربردی می باشد. روش تحقیق انتخاب شده در این مجموعه از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش متشکل از زنان سالمند عضو مرکز نگهداری روزانه سالمندان شهر لاهیجان هستند برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی ساده و یک مرکز انتخاب شده و به صورت تصادفی افراد نمونه انتخاب شدند و با توجه به تعداد مولفه های تحقیق تعداد افراد 100 نفر بدست آمد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد تاب آوری کانر و دیویدسون ( 2003)، پرسشنامه رضایت از زندگی سالمندان وود، وایلی و شوفر (1969) و پرسشنامه مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده چندبعدی (MSPSS) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون تحلیل رگرسیون و با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 22 انجام پذیرفت. یافته‌ها نشان داد میان تاب آوری و حمایت اجتماعی ادراک شده با رضایت از زندگی زنان سالمند رابطه وجود دارد. بین تاب آوری با رضایت از زندگی زنان سالمند رابطه وجود دارد. بین حمایت اجتماعی ادراک شده با رضایت از زندگی زنان سالمند رابطه وجود دارد.
کلمات کلیدی
تاب آوری، حمایت اجتماعی ادراک شده، رضایت از زندگی.
نویسندگان
شراره ذوقی توانا
هایده عاشوری
لینک ثابت به این مقاله:
https://conferencenama.com/doc/8958
تاریخ نمایه سازی : 1402/09/08
یکی از عوامل موثر در فرایند توسعه ملی؛ برگزاری همایش ها و کنفرانس های علمی و تخصصی می باشد. اهمیت برگزاری همایش ها در جهت شناسایی معضلات و تنگناها و در نتیجه، ارائه راه حل هایی به منظور رفع آنها می باشد، به طور کلی برگزاری همایش و سمینارهای علمی تلاشی در راستای اغناء روحیه جستجوگری و کاوشگری جامعه علمی و اجرایی کشور برای کسب معلومات و اطلاع از یافته های جدید در عرصه علم و دانش است. علاوه بر آن، برگزاری همایشها به تجمیع تجربیات، برقراری ارتباط مستقیم و رو در روی پژوهشگران و محققین و علم آموزان و ایجاد زمینه ای برای فعالیتهای جمعی کمک شایانی می نماید. یکی از فعالیتهای مهم انجمن ها و دانشگاهها و مراکز تخصصی، برگزاری همایشهای بین المللی و داخلی می باشد که از طریق همکاری مشترک مراکز تحقیقات و سازمان ها اجرا می شود.
مرجع اطلاع رسانی همایش ها و رویدادهای علمی (ConferenceNama) با هدف ایجاد بستری مناسب جهت ارائه خدمات مفید اطلاع رسانی به مخاطبین و ذینفعان رویدادهای علمی کشور با همکاری مراکز علمی و دانشگاه ها ایجاد شده است. در این پایگاه سعی شده است اطلاعات کنفرانسهای مختلف با جزئیات کامل بیان گردد تا راهنمای مناسبی برای برگزارکنندگان و شرکت کنندگان باشد. تا با هم اندیشی و در اختیار قراردادن اطلاعات علاوه بر جلوگیری از موازی کاری ،زمینه مناسبی برای انتقال تجربیات در سطوح مختلف فراهم گردد.